|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
30/07/2015 |
Data da última atualização: |
17/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIQUEIRA, G. L. de A. de; BET, C. D.; CORDOBA, L. do P.; LAZZAROTTO, S. R. da; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. |
Afiliação: |
Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Universidade Estadual de Ponta Grossa; Camila Delinski Bet, Universidade Estadual de Ponta Grossa; Layse do Prado Cordoba, Universidade Estadual de Ponta Grossa; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Universidade Estadual de Ponta Grossa; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Egon Schnitzler, Universidade Estadual de Ponta Grossa. |
Título: |
Effect of treatment with hcl/alcoholic in the modification of corn starch. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 69-72, 2015. |
Descrição Física: |
Disponível na internet. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. |
Conteúdo: |
Corn is the cereal most produced in the world. Corn starches were modified by HCl 0.1 mol L-1 in alcoholic and aqueous solutions. Three mass losses can be observed in the degradation process using TG-DTG curve. The native and treated starches samples don't show differences in the stability region. With DSC curves were observed lower values of the ΔH of gelatinization of the modified starch by HCl in the alcoholic solutions. The modifications using alcoholic solutions demonstrated a good alternative to obtain modifies starches. |
Palavras-Chave: |
Acid modified starch; TG-DTG. |
Thesaurus Nal: |
thermal analysis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127274/1/2015-MarceloLSIAT-Effect.pdf
|
Marc: |
LEADER 01288nam a2200229 a 4500 001 2021046 005 2016-02-17 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSIQUEIRA, G. L. de A. de 245 $aEffect of treatment with hcl/alcoholic in the modification of corn starch.$h[electronic resource] 260 $aBrazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 69-72$c2015 300 $cDisponível na internet. 500 $aEdição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. 520 $aCorn is the cereal most produced in the world. Corn starches were modified by HCl 0.1 mol L-1 in alcoholic and aqueous solutions. Three mass losses can be observed in the degradation process using TG-DTG curve. The native and treated starches samples don't show differences in the stability region. With DSC curves were observed lower values of the ΔH of gelatinization of the modified starch by HCl in the alcoholic solutions. The modifications using alcoholic solutions demonstrated a good alternative to obtain modifies starches. 650 $athermal analysis 653 $aAcid modified starch 653 $aTG-DTG 700 1 $aBET, C. D. 700 1 $aCORDOBA, L. do P. 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aSCHNITZLER, E.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
09/11/2023 |
Data da última atualização: |
10/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
BEVILAQUA, G. A. P.; ANTUNES, I. F.; SCHIEDECK, G.; EICHOLZ, E. D.; SCHWENGBER, J. E.; LEITE, D. L. |
Afiliação: |
GILBERTO ANTONIO PERIPOLLI BEVILAQUA, CPACT; IRAJA FERREIRA ANTUNES, CPACT; GUSTAVO SCHIEDECK, CPACT; EBERSON DIEDRICH EICHOLZ, CPACT; JOSE ERNANI SCHWENGBER, CPACT; DANIELA LOPES LEITE, CPACT. |
Título: |
Evaluation of commom bean genotypes for organic cultivation in Rio Grande do Sul, Brazil. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Annual Report: Bean Improvement Cooperative BIC, v. 66, 2023. |
Páginas: |
p. 47-48. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The objective of this work is to verify the adaptability of common bean genotypes to ecologically based systems used in Rio Grande do Sul. |
Thesagro: |
Feijão. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/258093/1/BIC-2023p47.pdf
|
Marc: |
LEADER 00746naa a2200205 a 4500 001 2158144 005 2023-11-10 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBEVILAQUA, G. A. P. 245 $aEvaluation of commom bean genotypes for organic cultivation in Rio Grande do Sul, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $ap. 47-48. 520 $aThe objective of this work is to verify the adaptability of common bean genotypes to ecologically based systems used in Rio Grande do Sul. 650 $aFeijão 700 1 $aANTUNES, I. F. 700 1 $aSCHIEDECK, G. 700 1 $aEICHOLZ, E. D. 700 1 $aSCHWENGBER, J. E. 700 1 $aLEITE, D. L. 773 $tAnnual Report: Bean Improvement Cooperative BIC$gv. 66, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|